Sugemærker er det nye sort – i år skal vi gå til »cupping« for at få det bedre

Brug af sugekopper er blevet moderne. Mange sportsfolk har taget det til sig, og wellness-klinikkerne tilbyder det som »cupping«. Så selvfølgelig har jeg taget det til mig i Sundhedsmissionen.

Første gang jeg så de “sugemærker” cupping efterlader på kroppen, var da den amerikanske supersvømmer Michael Phelps, vandt sin 28. guldmedalje ved de Olympiske Lege i Rio i 2016. Jeg bemærkede de cirkelrunde, røde mærker på hans skuldre, ryg og arme. Mærkerne var de tydelige tegn efter »cupping«, en massageform der har vundet udbredelse over de senere år blandt idrætsudøvere, og som nu tilbydes i wellness-klinikker overalt – også her i landet, og altså nu også på lille Fanø!

2018 ser ud til at blive »cupping«-året for wellness-terapien, sammen med messingskåle til »klangterapi«-massage, sten til »hot stone«-massage, og urtefyldte lærredsposer til »urtestempel«-massage. Det sidste ønsker jeg også at få ind på klinikken, Hot Stone har jeg haft i lidt over et år, men klangskåle…. Det lader jeg andre om.

Hvad er Cupping?

Cuppingmassage (vakuum-terapi/sugekopper) er en yderst effektiv behandlingsform til flere forskellige lidelser.

Metoden har været brugt i Kina i mange år og er en af behandlingsmetoderne i Traditionel Kinesisk Medicin TCM. Der bruges flere forskellige slags cupper. Silikone, plastik, glas, med ild, moxa, bare for at nævne nogle. Jeg anvender en plastkop med en sugepistol og de kan anvendes på tør hud, eller med olie, evt. æteriske olier.

Bivirkninger ved cupping:
Du kan få “sugemærker” og blå mærker, som fortager sig i løbet af 2-10 dage. Ved de første behandlinger kan der opstå ømhed som ved enhver anden massage.
Hvis der i starten udrenses mange giftstoffer, vil disse cirkulere i kroppen indtil de bliver udskilt. Det kan give midlertidig hovedpine og andre udrensningssymptomer. Derfor er det som ved almindelig massage vigtigt at drikke masser af postevand bagefter.

Cupping må ikke benyttes på personer som bruger blodfortyndende medicin eller tager prednisolon.

Cupping er også velvære
En behandling med cupping kan oven i købet betragtes som rent velvære, idet behandlingen ud over at arbejde med din krops symptomer, også føles behagelig og afslappende. Cupping er jo ikke bare en lindrende behandling — det er også en massageform. Behandlingen er vakuumterapi, hvor sugekopper suges fast til din hud. Trykket i sugekopperne justeres til din krop og dit behov. Der skabes et lokal løft af din hud og det underliggende væv i sugekopperne, som skaber særdeles stor kredsløbsforbedring i området. Effekten går derfor dybt, og er særdeles effektiv. Cupperne kan sidde både samme sted under en behandling, eller bevæges frem og tilbage på din hud og de underliggende muskler.

Cupping Terapi er ikke kun for OL-udøvere, men har vist sig særdeles velegnet ved lidelser som:
Appelsinhud
At dæmpe hedeture
Bindevævslidelser, som f.eks. appelsinhud.
Dårligt kredsløb
Fibromyalgi
Fordøjelsesproblemer
Forhøjet blodtryk
Frossen skulder
Gammelt arvæv
Golf/tennis albue
Hovedpine
Hælspore
Iskias
Kronisk ledegigt (pga et bedre flow i blodet omkring ledet)
Ledstivhed
Lændesmerter
Menstruationssmerter
Muskelproblemer
Nedsat ledfunktion
Ridebukselår
Skulder og nakkesmerter
Smerter på benene
Sportsskader
Stagnationslidelser og ophobning af giftstoffer i væv
Stift bindevæv
Strækmærker
Styrkelse af immunforsvaret
Tantepukkel
Træthed
Uren hud
Ødemer

Da jeg stadig er under uddannelse på området, er det ikke alle lidelserne jeg giver mig i kast med endnu, men spørg, og jeg kan hjælpe dig.

Hvad kan du forvente?

Cupping er en metode, der kan mærkes, men tilpasses naturligvis din smertetærskel. Det niver lidt i huden, men det skal ikke gøre ondt. Du vil opleve lindring allerede første gang, og oftest er én til to behandlinger nok. Nogle bruger det som forebyggende behandling og andre til at en decideret kropslig udfordring, der kræver mere opmærksomhed.

Behandlingen er særdeles effektiv, da cupping siges at kunne forbedre kredsløbet i vævet 4 gange så godt, som hvis du udelukkende fik massage! Det betyder, at 15 min. cupping svarer til minimum 1 times massage! Suget/undertrykket løsner for dybe spændinger og affaldsstoffer. Behandlingen hjælper i høj grad din naturlige udrensning i kroppen.

Sørg for ikke at have for mange planer, og giv din krop den mængde ro, den har behov for.  Den dag du får behandling, vil du højest sandsynligt have brug for en lur eller gå tidligere i seng.  Lyt til

din krop og giv den en pause, så den arbejder bedst muligt for dig. Hvis du har brug for flere behandlinger, skal der minimum gå 4-7 dage, før du er klar. Du vil typisk i løbet af behandlingsdagen føle dig meget træt og muligvis lidt utilpas. Det skyldes alle affaldsstofferne, som er frigjort i kroppen, og som er i gang med at forlade kroppen. Det er derfor vigtigt, at du drikker masser af vand på dagen og i dagene efter.

Send en SMS til 24801787 eller en mail info@sundhedsmissionen.dk for at booke tid

Skriv et svar