Irisanalyse

Irisanlyse. Få taget et øjebliksbillede af din krops konstitution, og få vejledning til hvordan du optimerer din krops sundhed.

Irisanalyse har været kendt i tusinder af år som et kig ind i øjets ejermands helbred og sundhedstilstand. For denne skribent blev oplevelsen øjenåbnende på flere måder.

Irisanalyse er nemlig hverken hokuspokus eller en stensikker diagnoseliste. Derimod er iris et spejl af kroppens sundhedstilstand. Farver, tegn og ringe fortæller, når nogle dele af kroppen har problemer – vævet er måske beskadiget, eller cellerne kæmper for at opret-holde funktionerne.

Alt efter, hvor farver, pletter og tegn optræder i iris, kan en irisanalytiker afkode, hvor kroppen evt. kører på overarbejde eller har problemer. Men uden patientens hjælp kan det være svært at stille en præcis diagnose. F.eks. kan en irisanalytiker se, hvis lungen har problemer, men om årsagen er rygning, astma eller noget tredje, står ikke skrevet hen over, så her er kommunikationen vigtig. Til gengæld er øjet eminent til at fortælle, hvad en dybere årsag til symptomer kan være.

Den irisanalyse, som vi kender i dag, stammer helt tilbage fra en ungarsk læge ved navn Ignatz von Pezely, der levede i 1600-tallet. Som dreng gjorde han en opdagelse, som skulle blive en spæd start på viden om irisanalyse. Han fandt en ugle, som havde brækket sin venstre vinge og opdagede, at uglen havde en mørk streg i venstre øje. Da vingen var helet, var tegnet næsten forsvundet. Denne episode huskede han som voksen, hvor han uddannede sig som læge og begyndte at studere menneskers øjne for at finde en sammenhæng med det, de fejlede.

Først og fremmest kan øjet fortælle noget om, hvor stærkt et menneske er fra genetisk side. Det er fibrene, der fremstår som blege, hvide tråde fra pupillen og ud mod iriskanten, man ser på her. For nogle kan disse tråde være svære at se – enten hvis du har brune øjne, eller hvis forskellige lag af misfarvninger dækker iris.

Hvis fibrene er lige og sidder tæt, vidner det om gode, stærke gener. Mens længere mellemrum og fibre, der danner øer og net, gør dig mere følsom overfor forskellige påvirkninger. På den måde kan irisanalyse give en dygtig analytiker et overblik over vores medfødte gener – vores DNA.