De 7 stadier af sygdomsprogression

Der er 7 stadier af sygdom, eller rettere fra sundhed til sygdom. Man bliver ikke “bare ramt af kræft”, det kommer snigende.

Der kommer små tegn på sygdom. Hvis de ikke forstås, og de samme vaner fortsætter, bliver advarslerne gradvist mere akutte. Dette advarselssystem er endnu et smukt eksempel på den menneskelige krops storhed. Men alt hvad kroppen kan gøre, er at advare os om at lave en forandring. Den kan ikke lave ændringerne for os. Har du nogensinde kørt ned ad vejen, og pludselig bemærker du et rødt lys, der blinker på dit instrumentbræt, der indikerer et problem? Hvad gør du? Ignorer det i håbet om, at det vil forsvinde? Dækker du det med tape, så du ikke behøver at se på det? Eller tager du skridt til at løse problemet?

Det kræver energi at lave energi – og derfor fører vores mentale og fysiske dovenskab i sidste ende til atrofi. Det første skridt i atrofi er kroppens ineffektivitet til at forbrænde fedt, hvilket fører til giftigt fedt – som er et stort organisk forurenende stof – som yderligere hæmmer kroppen i at udføre sin naturlige funktion af regenerering af muskelmasse og levere energi. Jeg er ikke læge, og jeg har ikke indsamlet de videnskabelige data for på molekylært niveau at bevise, hvordan degeneration finder sted. Jeg ser dog de empiriske effekter af kost og motion på daglig basis.

Opbygningen af toksiner viser sig i både krop og sind. Sløvhed og depression er almindelige hos mennesker, hvis systemer er overanstrengt med processen med at lagre og vedligeholde fedt. Konstant fordøjelse er et resultat af både overspisning og forkert kost. Fordøjelsen kræver en betydelig mængde energi – som dermed ikke er tilgængelig for metabolisk effektivitet. Hvis din krop ikke kan behandle nok toksiner (for at rense og helbrede sig selv), kan kroppen ikke være effektiv til at opretholde og genskabe sig selv. På grund af kompromitterede systemer når de fleste mennesker således en tilstand af atrofi længe før deres naturlige tid. Derfor er periodisk faste godt. Kroppen får en pause.

Når blodet, lymfeknuderne og vævene i kroppen bliver giftige, er hele kroppen under stress. Træthed og træghed er symptomer på begyndelsen af denne indre kropslige stress. Denne negative fysiske tilstand påvirker direkte ens mentale og følelsesmæssige tilstand, og dette viser sig som konflikt, forvirring, depression, manglende viljestyrke og mangel på kreativitet (hvilket er en stor bekymring for arbejdsgivere på arbejdspladsen).

Når vi skal helbrede os selv for toksiner, skaber kroppen nogle gange feber for at forbrænde urenheder i systemet. Betændelse er kroppens mest intense indsats for at rense sig sel v.Det er lidt ligesom ildelugtende salte – selv en bevidstløs person vil vågne op, når der bruges ildelugtende salte, fordi saltene er så kraftige irriterende. Smerter er kroppens mest effektive advarselstegn.

Betændelse, hvis uhelbredt, forhindrer cellerne i at kommunikere. Dette er, hvad kræft er. Lægevidenskaben erkender nu, at 80-90% af sygdommene kommer gennem interne og eksterne miljøgifte. Kræft er ikke primært genetisk. Faktisk er livet kun én ting – en kontrolleret sygdomstilstand. Hvis kroppen styrer sine bestanddele, kan man leve et lykkeligt og sundt liv helt frem til tidspunktet for den “naturlige” død. Hvis vores kontrolmekanisme svigter, forfalder vi til sygdom og begynder den langsomme, men stabile spiral nedad til unaturlig og for tidlig død.

Det tager lang tid med omsorgssvigt og gentagne overgreb på kroppen, før sygdommen tager over. Hvert trin skrider langsomt og forudsigeligt frem. Vi kan være i et af sygdomsstadierne i uger, måneder eller endda år, før vi går videre til næste fase. På ethvert tidspunkt i løbet af de første seks faser, hvis årsagen stoppes, falder sygdommen, og vores helbred vender tilbage til det normale. Hvis medicin bruges til at stoppe smerten og ubehaget, men undgår at helbrede det underliggende problem, så vil sygdommen fortsætte, selvom vi ikke oplever nogen smerte, hvilket giver det falske indtryk, at sygdommen er aftagende. Ifølge den seneste forskning er her, hvordan de syv stadier af sygdommen skrider frem.

# 1: Lav energi

Lav energi er 1. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Det første af de 7 stadier af sygdomsprogression er lav energi eller enervation. Ordet enervation kommer fra ordet energi, og energi er essensen af alt liv. Hele vores eksistens afhænger af, hvor meget energi der er til rådighed på et givet tidspunkt til at brænde vores billioner på billioner af kemiske reaktioner. Hver eneste af disse billioner af reaktioner kræver en massiv mængde energi. I traditionel Kinesisk Medicin går man også efter at balancere energien. Hver over- eller underenergi er godt.

Enervation: er en tilstand, hvor kroppen enten ikke genererer tilstrækkelig energi til den opgave, den skal udføre, eller de opgaver, kroppen skal udføre, er større, end den normale energiforsyning kan klare. Når dette sker, bliver kroppen svækket og genererer endnu mindre energi.

Når der er mindre energi til rådighed for kropsfunktioner, herunder stofskifte, begynder toksiner fra metabolisk affald at opbygge sig i kroppens celler. En lille mængde toksiner i kroppen er normal. Problemer opstår, når der produceres flere toksiner end elimineres. Denne toxificering resulterer i kroppens yderligere manglende evne til at genoprette udtømt energi, og kroppen begynder at bremse og lukke ned.

Da energi genoprettes, når vi sover, er det første advarselstegn på, at vi bliver enervated, at vi bliver trætte og træge eller har brug for lur i løbet af dagen eller mere søvn om natten. Et andet tegn på, at kroppen er i nød (forsøger at helbrede sig selv) er tabet af appetit. Dette tab af appetit kan ses gennem alle stadier af sygdommen.

#2 : Toxic Build-Up

Giftig opbygning er 2. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Giftig opbygning eller toksæmi opstår, når ikke-elimineret giftigt materiale fra billioner af metabolisk proces begynder at mætte blodet, lymfeknuderne og vævene i kroppen. Kroppen erkender, at denne situation skal afhjælpes og forsøger at rense sig selv og indleder en udskylning af toksiner.

 1. Det første tegn på øget opbygning af toksiner i kroppen er blot ubehag.
 2. Det andet tegn er yderligere dræning af kroppens energiforsyning, da følelsen af træthed og træghed bliver mere udtalt.

Når niveauet af toksæmi har nået det punkt, hvor sådanne toksiner skal elimineres, udvikler den næste fase af sygdommen: feber. Feber er det universelle tegn på, at utilstrækkelige toksiner fjernes. For at forhindre strukturel skade øger kroppen sin temperatur for bogstaveligt talt at forbrænde toksiner. Feber er en aktivitet i kroppen, der er indledt med det udtrykkelige formål at beskytte sig selv.

Metabolisme accelereres derfor ved at øge mængden af varme, der er til rådighed, hvilket forbedrer helingsprocessen. Varmen fra feber er nødvendig for at fremskynde elimineringen af toksiner. Feber fungerer som en katalysator, som får toksinerne til at blive fortyndet og passere ind i blodstrømmen til tarmene, blæren, lungerne og huden til eliminering.

Vi kan se feber i stadie 2-7 af sygdommen.

# 3 : Irritation

Irritation er 3. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Den tredje af de 7 stadier af sygdomsprogression er designet til at gøre os mere opmærksomme på, at toksiner stiger til et højere niveau og er et forsøg på at overbevise os om at afhjælpe situationen. Irritation er normalt ikke så smertefuldt, at vi vil ringe til lægen, men det er så ubehageligt, at det bliver sværere at ignorere.

Irritation er en tilstand, hvor kroppen sætter sin forsvarsmekanisme i bevægelse og fremskynder sine interne aktiviteter for at aflæse lagrede toksiner.

De to mest almindelige tegn på irritation er trangen til at urinere eller have afføring. Hvis disse to tegn ignoreres, bliver det så smertefuldt, at din krop vil lindre sig selv. Et andet advarselstegn på irritation og toksæmi er kløe. Huden er det største elimineringsorgan, der består af 4 milliarder porer. Så hvis en del af kroppen kløer, er det et klassisk tegn på, at toksiner fjernes.

På dette stadium af sygdomsprogression kan man opleve kvalme, queasiness, kittende næse, uro eller føle sig korthærdet, forværret og nervøs. Vi føler os irriterede, fordi vores kroppe er i en tilstand af irritation. Det er bare så simpelt. Depression, angst, fortsat bekymring, stress, hovedpine og selv mindre ømhed og smerter er symptomer. Vanskeligheder med at falde i søvn eller forblive i søvn bliver udfordringer … og så er der selvfølgelig det røde blinkende advarselsskilt – vægtøgning.

Når virkningerne af enervation, toxæmi og irritation ignoreres længe nok, og det “giftige”, der startede hele processen, opbygges til en endnu højere koncentration, resulterer den fjerde fase af sygdomsprogression.

# 4 : Betændelse

Inflammation er 4. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Den fjerde fase af sygdomsprogression er betændelse. Betændelse er kroppens mest intense indsats for at rense og genoprette sig selv. Når denne proces sker, bliver du meget opmærksom på, at der findes et problem, for det involverer smerte.

Smerte er designet til at beskytte os og advare os, når vores helbred og måske selve eksistensen er i fare. Smerter er kroppens mest effektive advarselstegn.

På tidspunktet for inflammation har toksinerne i systemet normalt koncentreret sig i et bestemt organ eller område af kroppen – for en massiv eliminativ indsats. Området bliver betændt på grund af den konstante irritation fra giftigt materiale.

Når der er betændelse, diagnosticeres vi med en eller flere af “itiserne”. “Itises”, der bruges i slutningen af organord, betyder betændelse.

 • Tonsillitis: betændelse i mandlerne
 • Appendicitis: betændelse i bilagene
 • Hepatitis: betændelse i leveren
 • Nefritis: betændelse i nyrerne
 • Gigt: betændelse i leddene
 • Colitis: betændelse i tyktarmen
 • Rhinitis: betændelse i bihulehulen
 • Dermatitis: betændelse i huden
 • Lymfadenitis: betændelse i lymfeknuder eller kirtler

Hævede lymfeknuder eller kirtler er kroppens mest åbenlyse advarselstegn på, at en udrensning af opbyggede toksiner er forsinket. Ellers kan det afsløres via en simpel CRP-test hos lægen. Det tager 5 min.

På dette tidspunkt i de 7 stadier af sygdommen, hvis der træffes korrigerende foranstaltninger for at sænke de toksiske niveauer, vil kroppen rydde sig for disse skadelige toksiner. Men folk tager ofte ikke handling på dette kritiske tidspunkt, og nogle vil tage stoffer – som undertrykker de smertefulde symptomer uden at løse de understregende problemer. Derfor vil toksiciteten fortsætte med at stige, indtil sekundære organer bliver påvirket – ikke kun af de primære toksiner, men fra de yderligere toksiner, der skabes af stofferne.

Trin fire af sygdomsprogression er et afgørende tidspunkt. Handling truffet på dette tidspunkt bestemmer, om man vil komme sig og vende tilbage til en sundhedstilstand eller falde dybere ind i sygdommen.

# 5 : Sårdannelse

Sårdannelse er den 5. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Den femte fase i de 7 stadier af sygdomsprogression er sårdannelse. Sårdannelse opstår, når kroppen har været under angreb i længere perioder, og massive mængder celler og væv ødelægges. Det kan være herpes eller mundsår fx.

Sårdannelse er intenst smertefuld på grund af udsatte nerver. For eksempel kan et mavesår bogstaveligt talt åbne op og frigive toksiner direkte på de udsatte nerver. En anden form for sårdannelse er kræftsår på munden.

Mens kroppen kan bruge et sår som et udløb for at slippe af med toksiner, vil kroppen stadig helbrede såret, hvis niveauet af toksæmi er tilstrækkeligt sænket.

# 6 : Ardannelse

Ardannelse er den 6. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Ardannelse er den 6. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Induration er en form for ardannelse, som er hærdning af væv eller udfyldning af væv, hvor det er gået tabt, såsom med et sår.

Selvom det er smertefuldt, har denne hærdning reel retning og formål. Det giftige materiale, der truer kroppens trivsel, er indkapslet i en sæk af hærdet væv. Dette er kroppens måde at karantæne giftigt materiale på og holde det på ét sted, så det ikke spredes frit i hele kroppen. Sækken er en type tumor og diagnosticeres ofte som kræft, når der faktisk ikke findes kræft.

Induration er den sidste fase, hvor kroppen stadig har kontrol over sine celler. Hvis den destruktive praksis, der bragte tingene til dette stadium, får lov til at fortsætte, vil cellerne begynde at blive vanvittige. De vil blive parasitter, der lever af de næringsstoffer, de kan få, men ikke bidrager med noget til kroppen til gengæld. Denne konstante forgiftning har endelig advaret det genetiske kodningssystem, og cellerne bliver vilde og uorganiserede. Denne tilstand kaldes kræft.

# 7 : Kræft

Kræft er den 7. fase af de 7 stadier af sygdomsprogression

Kræft er slutpunktet i den lange udvikling af sygdomsprogression, og hvis de oprindelige toksiner, der forårsagede det, forbliver i tilstrækkelig tæthed, er fase 7 af sygdomsstadiet normalt dødeligt. På dette tidspunkt er kroppens vitalitet på et meget lavt niveau. Celler er ikke længere under hjernens kontrol, men formerer sig vildt på en uorganiseret måde.

Under de bedste omstændigheder, der anvender et sundt regime, kan kræft arresteres og vendes; det kræver normalt en flittig, koncentreret indsats at udrydde. Således er kræft ofte den giftige og unaturlige ende på giftigt og unaturligt liv. Nogle mennesker kan ikke undgå sygdommen, men mange kan undgå eller udsætte den. Så forfærdelig og frygtet som kræften er, er den væsentlige kendsgerning – i de første faser – kræft er normalt et spørgsmål om valg!

Fra PaleoPower-Bogen

Kilde: Biopatstudiet, Naturopatstudiet og Phytoterapeutstudiet, og Brian K. Theiss, AA, CFT, Læger uden grænser.