De tre terapihunde

I hele klinikkens levetid (Fra 2013) har Charlie beroliget mine klienter med sin snorken. I 2020 kom Minnie Mink til og hun viser mig ofte hvor folk har ondt. Lille Rolf er også ved at have lært, at man skal lille stille mens jeg arbejder. Og de ELSKER mine klienter! Og underligt nok, har der kun været en enkelt forbi med hundeallergi.

Terapihunde bruges til terapeutiske formål og har vist sig at have positive virkninger på mennesker. Her er nogle grunde til, hvorfor terapihunde anvendes:

  1. Stressreduktion: Interaktionen med terapihunde kan reducere fysiologiske tegn på stress, såsom sænkning af blodtryk, hjertefrekvens og stresshormonet kortisol. Kæledyrning kan have en beroligende virkning på nervesystemet og hjælpe med at skabe en følelse af ro og afslapning.
  2. Terapihunde kan fungere som en social isbryder og hjælpe med at lette samtaler og interaktion mellem mennesker. Mange mennesker føler sig mere åbne og trygge i nærværet af en hund, hvilket kan hjælpe med at forbedre kommunikationsevner og sociale færdigheder.
  3. Visse terapihunde kan deltage i fysisk rehabilitering og hjælpe mennesker med at genoptræne bevægelighed og koordination. Hundene kan også motivere folk til at være mere aktive og deltage i fysisk aktivitet, da de kræver motion og gåture.
  4. Terapihunde har vist sig at have positive virkninger på mennesker med forskellige mentale sundhedsproblemer. De kan hjælpe med at reducere symptomer på depression, angst og posttraumatisk stresslidelse. Interaktion med hunde kan øge produktionen af endorfiner og oxytocin, som er neurotransmittere, der er forbundet med følelser af velvære og tilknytning.

Skriv et svar