Yoga

Yoga er i sit udgangspunkt en gammel indisk religiøs og spirituel praksisform, der skal disciplinere eller bringe kroppen ”under åg”. I dag er yoga blevet koblet sammen med vestlige former for gymnastik, hvorved den bliver en syntese imellem at dyrke kroppen og psyken, hvilket passer godt til det moderne sundhedsopfattelse, der handler om at krop og psyke hænger sammen. 

Foto: Jimmy L. Friis

Hos Sundhedsmissionen PaleoPower handler yoga mest om at smidiggøre kroppen og samtidigt styrke den, ved at træne de forskellige muskelgrupper i kroppen. Knapt så meget A-U-MOoooommmmmm, mantraer, svære indiske ord, og mere Asana (stillingerne), Pranayama (åndedrætsøvelser) og Namasté. Alle kan være med, uanset hvilken form du er i! 

Foto: Jimmy L. Friis

MEN: jeg har brugt den tvungne “koronanedlukning” (ja, jeg ved godt at det ikke staves med k, men jeg gider ikke have links vedhæftet mit indlæg) på at dygtiggøre mig inden for yoga og meditation. Jeg har forsøgt at opretholde en normal “arbejdsdag”, hvor jeg går tur med mine hunde om morgenen, så hjem til studierne indtil øjnene ikke kan holde til mere skærmlys. Det er blevet til en del ny viden jeg har proppet ind i den halvgamle hjerne! Derfor tilbyder jeg nu flere forskellige retninger i mit yogahus. Både indenfor meditation og yoga. Jeg er blevet certificeret Meditationslærer, certificeret Kundaliniyogalærer og har taget et 200 timers Hatha-/Vinyasayogalærerkursus samt lydterapikursus. Læs evt. mere her: Meditation

Foto: Jimmy L. Friis

Når vejret er godt, afholder jeg også strandyoga. For at det skal være behageligt, skal der være rimeligt vindstille og gerne en temperatur på ca. 20gr. og mindst 10 timleldte.

Strandyoga