Hotstone

En hot stone-massage er en dejlig form for massageterapi. Det bruges til at hjælpe dig med at slappe af og lette spændte muskler og blødgøre muskler og væv i hele kroppen.

Under en hot stone-massage, glatte, flade, opvarmede sten bliver placeret på bestemte dele af kroppen. Stenene er omkring 55 gr og normalt lavet af basalt, en type vulkansk sten, der bevarer varmen.

Stenene kan placeres:

 • langs rygsøjlen
 • på maven
 • på brystet
 • på dit ansigt
 • på dine håndflader
 • på dine fødder og tæer

Massageterapeuten holder de opvarmede sten, som de masserer din krop med ved hjælp af svenske massageteknikker såsom:

 • lange strøg
 • cirkulære bevægelser
 • Vibrationer
 • Trykke
 • Æltning

Hot stone hjælper med at lindre muskelspændinger og smerter

Varme har længe været brugt til at lette muskelspændinger og smerter. Det hjælper med at øge blodgennemstrømningen til det berørte område. Det kan også reducere muskelkramper og øge fleksibiliteten og vifte af bevægelse. Kold terapi hjælper med at lindre inflammation. Afhængigt af dine symptomer, skiftevis varme og kolde sten under din massage kan være nyttigt.

Reducerer stress og angst

Forskning viser at massageterapi er effektivt som stressrelief. En 2001 undersøgelse viste, at en massage forbedrer hjerte-kar-respons . En undersøgelse fra 1997 viste, at 15-minutters, onsite stolemassage på arbejdspladsen væsentligt reducerede stress, i forhold til en 15-minutters pause uden massage.

3. Fremmer søvn

Forskere mener, at massage kan være et alternativ til sovepiller hos voksne med søvnløshed. Forskningen viste, at rygmassage hjalp med at fremme afslapning og søvn. En undersøgelse fra 2001 viste, at spædbørn med søvnproblemer, som fik en 15-minutters massage af deres forældre, faldt i søvn hurtigere.

4. Kan hjælpe med at lindre symptomer på autoimmune sygdomme

Hot stone massage kan lindre smertefulde tilstande såsom fibromyalgi. Fibromyalgi er en tilstand, der forårsager udbredt, kroniske smerter. Ifølge en undersøgelse fra 2002 , fik mennesker med fibromyalgi, der modtog en 30-minutters massage forbedret søvn, havde færre smerter, og havde nedsat indhold af P-stof (et stof, der er involveret i at overføre smertesignaler) .

En 2013 UndersøgelseKilde, der er tillid til fandt, at mennesker med leddegigt kan drage fordel af en moderat tryk massage, såsom hot stone massage. Deltagerne i undersøgelsen oplevede mindre smerte, større grebsstyrke, og større bevægelsesevne efter en måneds massageterapi.

5. Kan bidrage til at mindske kræftsymptomer

En stor, tre-årig undersøgelse offentliggjort i Journal of Pain and Symptom Management undersøgt, hvordan massage påvirket smerte, træthed, stress og angst, kvalme, og depression i 1.290 mennesker med kræft. Undersøgelsen viste at massage, især svensk massage, forbedrede kræftsymptomer, selv i dem med betydelige symptomer. Forskere mener, at den trøstende brug af menneskelig berøring spillede en rolle.

Øget immunitet

Massage kan give dit immunsystem et løft. Ifølge en 2010 UndersøgelseKilde, der er tillid til, en enkelt session af svensk massageterapi havde en positiv og akut indvirkning på immunitet. Blodprøver taget før og efter massage viste et fald i arginin-vasopressin, et hormon, der hjælper med at regulere blodtryk og væskeophobning.