Chi-Flow

I østen betyder begrebet Chi livsenergi. I det gamle Ægypten Gallama. I Japan kaldes det Ki, og i Indien kender man begrebet under navnet Prana. Det er et ældgammelt sanskrit begreb, der betyder absolut energi. Det skal betyde noget i retning af at al energi og styrke kommer fra dette princip.

Chi flyder  gennem energiveje i hele kroppen også kaldet meridianer. Der er i hundredvis af meridianer, men der er 14 hovedmeridianer, der svarer til specifikke organer og som løber bilateralt, altså som en spejling af hinanden. Der er også ekstra veje, der kører dybere i kroppen, men alle er de kanaler, hvorigennem chi løber. Chi skal kunne bevæge sig frit i hele kroppen, for at sundheden kan opretholdes. En blokering af chi i kroppen vil normalt resultere i smerte (som er det vigtigste symptom på chi stagnation) og hvis det forbliver ubehandlet, kan det forårsage en lang række andre, mere alvorlige problemer. Ud over at chi løber gennem meridianerne, har hvert organ også sin egen unikke chi. Organernes chi kan også blive mangelfuld, være for kraftig eller stagneret. En stagnation af chi starter på energiplanet, men hvis det ikke behandles, kan det manifestere sig fysisk som fx funktionsnedsættelse, sygdom eller smerte. Det er derfor vigtigt at holde sin chi frit flydende.

Derfor dette hold!

Det er lidt en blanding af yoga, Tai Chi og flow.

På Chi-Flow, får vi energien ud i HELE kroppen så alting flyder bedre, både blod, chi, lymfe og humør.

Bevægelser inkluderer vejrtrækning, gå, stå, squat, stræk, tapping, banken på kroppen, let selvmassage, og lignende bevægelse.

Det kræver ingen forudgående viden eller kunnen at kunne deltage. Kun løst tøj, du kan bevæge dig i. Måtter forefindes.

Du vil efterfølgende mærke varme i kroppen, sved, prutter, formindsket smerte, have nemmere ved at “komme af med tingene” eller en afslappet følelse.

Foto: Jimmy L. Friis

Skriv et svar