ORGAN- OG MERIDIANVURDERING

Som sundhedscoach siden 2013, vil jeg her komme med nogle teknikker du kan bruge, for at finde lindring fra dine symptomer, forebygge sygdom og genoprette dit helbred og vitalitet. Du kan også arbejde med dette, hvis din tilstand betragtes som ”et hårdt tilfælde”, og er blevet opgivet af de konventionelle læger (som jeg selv blev da jeg var syg fra 2009-2013) eller sendt rundt og rundt i svingdøren, i vores nuværende sygdomssystem. De teknikker, jeg deler med dig, handler IKKE om at diagnosticere en sygdom, som en læge ville gøre (blodprøve, urintest, røntgenstråler, MR osv.). Dette er gammel viden, der hjælper dig med at forstå forskellige mønstre, der præsenterer sig i en persons krop, og hvordan man skifter disse mønstre ved hjælp af kost, livsstil og bevidsthed for at flytte dig til en forbedret sundhedstilstand.
Helbredelse af kroppen på denne måde er med succes blevet brugt af gamle praktiserende læger i østen i tusinder af år, og heldigvis gør det et comeback med dig og jeg i spidsen for en ny sundhedsrevolution.
Jeg er ikke færdiguddannet indenfor kinesisk medicin, men bygger hele tiden mere viden og kunne på.

Smerte

Vi oplever alle smerte på et eller andet tidspunkt i vores liv. Det er typen af smerte, vi skal kikke på, og være opmærksomme på, hvad smerten fortæller os på et dybere niveau. Er det en stikkende, skarp, stødvis, insisterende, nivende, dunkende eller hård smerte?
Først og fremmest, hvis din klient ikke har haft en fysisk skade eller ved et uheld ramt deres krop på et bestemt område, og de føler smerte, fortæller dette os, at problemer er under opsejling! Et eller andet sted inde i deres krop er der et overskud af energi, mangel på energi eller en blokering af energi.
Den mest dramatiske smerte mærkes, når et organ ikke får den energi (blod, ilt, næringsstoffer), som det har brug for for at fungere. Et hjerteanfald er et godt eksempel. Nogen oplever en intens smerte i brystet efterfulgt af et sammenbrud af dette organ og ofte død.

Vi føler alle smerte på et eller andet tidspunkt i vores liv. Typen af smerte, og hvor den er placeret, indikerer mange ting. Uanset om det er bankende, stikkende, skarpt, svagt, smertefuldt eller over ekstrem smerte som et hjerteanfald, lider klienter ofte med små smerter, der indikerer, at forskellige organer kæmper, men har ikke mistet vital funktion endnu.

Hvor deres smerte er, og hvordan smerten føles, siger meget om en persons tilstand. Smerter er IKKE en dårlig ting. Smerte er simpelthen et signal fra kroppen om, at noget er ude af balance. Når vi forstår de energiske systemer i kroppen, og hvor smerten kan stamme fra, kan vi tilbyde specifik kost og urter, livsstilsjusteringer og enkle øvelser for at få den energi til at bevæge sig igen for at lindre ubehag og afværge potentiel sygdom. At lære at bruge denne type viden bygger effektivt din selvtillid og ekspertise i din egen krop og på din vej til selvhelbredelse. Dette er fremtidens sundhedspleje!

Cravings

Når jeg arbejder med klienter, er en af de ting, jeg spørger om på deres første indtagelsesform, om de har madtrang. Uanset om det er for sødt, salt, surt, skarpt, bittert eller umami, taler trang meget om, hvad der foregår inde i din klients krop, og hvordan du kan hjælpe dem med at finde forløsning.

Ifølge The Yellow Emperor’s Classic of Internal Medicine / Den Gule Kejser, er der brug for en række smagsvarianter hver dag i kosten, for at opnå balance, da hver har en energisk effekt på vores celler og indvolde. Og endnu vigtigere er hver af smagene forbundet med et specifikt organsystem.

Sød – mave/milt/bugspytkirtel
Sur – lever/galdeblære
Salt – nyrer/blære bitter – hjerte/tyndtarm
Krydret/skarp – Lunger/tyktarm

For meget sødt forårsager smerter i knoglerne og vægtøgning.
For meget sur hærder / strammer kødet.
For meget salt hærder pulsen.
For meget bitter visner huden.
For meget skarp knuder musklerne.

Nedenfor er eksempler på hver smag og dens tilknyttede organsystem: I det moderne samfund er de to mest fremtrædende misbrugte smag salt og sødt. Nedenfor er de kropslige reaktioner forbundet med for meget af enhver smag: Ekstra salt og sødt tilsættes til næsten alle forarbejdede fødevarer på markedet. Dette har haft en skadelig indvirkning på sundheden, som det fremgår af vores høje hjertesygdomme / højt blodtryk (overskydende salt hærder pulsen) og fedme (overskydende sød forårsager vægtøgning). Lad os gå lidt dybere.

  • Bær, æbler, pærer og andre frugter
  • Løg, skalotteløg (kogte)
  • Gulerødder og pastinakker
  • Kål
  • Butternut squash, Kabocha squash, Acorn Squash, Sommer squash
  • Ginseng
  • Lakridsrod

Hvis din klient ønsker den søde smag, er der en grund til det. Kroppen er klog. Trang til det søde indikerer et behov for energi (kulhydrater, glukose). Den søde smag giver næring på det fysiske plan og komfort på det følelsesmæssige plan.
Desværre rækker man ud efter den forkerte type slik for at tilfredsstille deres energiske behov: mørk chokolade, energidrikke, kaffe eller grøn te latte, slik, kager, kager, raffinerede kulhydrater, brød, kiks …

Der er bedre måder at få den søde smag og den energi, deres krop ønsker uden at misbruge maven / milten / bugspytkirtlen, der fører til vægtøgning, diabetes og Alzheimers (type 3-diabetes).

Nogle eksempler på den søde smag, og hvor den findes naturligt i mad og urter, der understøtter kroppen i stedet for at beskadige den:
Tjek ind med din trang. Hvad har du egentligt trang til? Med denne viden kan du justere din kost, så du får den smag, din krop har brug for fra de rigtige kilder. Dette er en vigtig færdighed for at øge energi, toning kroppen, rydde stagnation, støtte kroppens infrastruktur og forebygge sygdom. Oprettelse af protokoller med de rigtige smage i tankerne, er uvurderlig for dig.

Organsystemer

Lever: Irrationel vrede, irritabilitet

Hjerte: Over-excitabilitet, angst

Mave / milt: Overdreven bekymring

Lunger: Depression, sorg, langvarig tristhed

Nyrer: Frygt, fobier, manglende vilje

Ifølge gammel helbredelsesteori, har hvert af organerne en følelse forbundet med det, når det fungerer godt, og når det ikke fungerer godt. Nedenfor er eksempler på de følelser, der er forbundet med ubalancerede organsystemer: Ved hjælp af den viden, jeg har sammensat i denne vejledning til dig (smerte, smag og nu følelser), lad os se på leveren som vores eksempel. En sund velfungerende lever sikrer, at vores fysiske, følelsesmæssige og åndelige behov er afbalancerede. Lever/galdeblæresystemet betragtes som vores kreative kanal. Når denne kanal arbejder harmonisk, er vores fysiske, følelsesmæssige og åndelige behov afbalanceret, og kreativitet og Qi (energi) flyder glat. Men når leverenergien er blokeret eller overbelastet, opstår vrede og frustration, og mangel på kreativitet følger. Dette er, når dødvandet rammer, og du ikke føler sig inspireret til at gøre noget. Intet flyder godt i dit liv, og alt virker ude af balance.

Tegn på leverubalancer:
Hovedpine/migræne
Smerter i højre skulderblad
Smerter under højre brystkasse
Menstruationsuregelmæssigheder/PMS
Stive led ved opvågning
Ringen for ørerne
Problemer med at komme ud af sengen om morgenen
Let vred, hurtig til at overreagere
Irritabilitet, frustration
Manglende evne til at træffe beslutninger
Tegn på leverubalance omfatter ovenstående symptomer.

En leverrensning ville fungere rigtig godt. Du kan gøre noget så enkelt og nemt som at spise en roe-/æblesalat med citronsaft (sur) og olivenolie i en periode (2-3 uger). Kombineret med leverstøttende urter som lakridsrod og berberis, og blide stræk for at få leverenergien til at flyde godt igen.

Balancering af kroppen

Helbredelse af kroppen og forebyggelse af sygdom er meget lettere, end de fleste mennesker tror. Som professionel sundhedscoach og wellness-praktiker, kan vi skabe plads til, at sundhed og vitalitet kan ske. Vores ultimative mål er at flytte nogen ud af ubalance og tilbage til en mere afbalanceret tilstand af væren. Når dette sker, løser kroppen naturligt de fleste af sine invaliderende tilstande og symptomer alene. Den menneskelige krop er genialt designet, og som praktikere skal vi huske det. Som en mesterlig sundhedscoach kan du guide nogen til at træffe de passende kost- og livsstilsvalg, der er specifikke for, hvad deres krop præsenterer for at få adgang til deres medfødte visdom og finde lindring og helbredelse.

Uanset om du lider af symptomer på mangel eller overskud, kan alle disse symptomer lindres ved hjælp af simpel kost og livsstilsjusteringer. Hver klient, jeg arbejder med, er unik, og der er ikke en one-size fits all-protokol for alle mennesker. Ved hjælp af de teknikker, jeg tilbyder i min klinik, vil du vide, hvad kroppen siger, og hvilke specifikke fødevarer, urter og livsstilsjusteringer der skal til for at hjælpe dig med at finde lindring og begynde at føle sig mere energisk, sund og glad.

Er du klar til at genvinde din sundhed?
Så book en tid allerede i dag!