Massage

Hvorfor skal du få en massage? Der er mange fordele ved at få massage. Det er vigtigt at bemærke, at massage ikke kun er en luksusbehandling, men også kan være en terapeutisk og sundhedsfremmende praksis. Det anbefales dog altid at konsultere en professionel massør som i Sundhedsmissionen, for at sikre, at massage er sikkert og egnet til ens individuelle behov og helbredstilstand.

Afslapning og stressreduktion: Massage kan hjælpe med at reducere stressniveauet og fremme afslapning. Gennem berøring og manipulation af musklerne frigives endorfiner og serotonin, kroppens naturlige “feel-good” hormoner. Dette kan skabe en følelse af velvære og reducere angst og stress.

Løsning af muskelspændinger og smertelindring: Massage kan hjælpe med at løsne spændte muskler. Ved at stimulere blodcirkulationen kan massage mindske muskelspændinger og lindre smerter, herunder kroniske smerter og muskelsmerter efter fysisk aktivitet.

Terapeutisk massage er en blid massageform, der arbejder med samspillet mellem krop og psyke – både velvære og terapi. Stresspunkterne i kroppen lokaliseres, og der behandles for kroniske smerter i muskler og led, f.eks musearm og gigtsmerter. Er også velegnet ved kronisk spændingshovedpine og migræne. Massagen bygger på, at der er sammenhæng mellem krop og sind, og tilrettelægges primært ud fra dine gener og problemer.

Massagen inddrager hele kroppen med henblik på, at give en intensiv helkropsoplevelse, samt følelse af harmoni og velbehag. Massagen er et meget omsorgsfuldt og dybdeafspændende redskab som kan give balance i et udfordrende og stresset liv.

Massagen giver lindring af spændinger og ubehag i kroppen og kan afhjælpe og forebygge gener som:

  • Stress
  • Ryg- og lændesmerter
  • Nakke- og skulderspændinger
  • Hovedpine
  • Søvnbesvær
  • Træthedsfølelse og mange andre symptomer af fysisk og psykisk art

Massagen er et meget omsorgsfuldt og dybdeafspændende redskab som kan give balance i et udfordrende og stresset liv. Mange benytter massagen regelmæssigt for at opnå fysisk og psykisk velvære og derved forebygge sygdom, der ligger nemlig en guldgrube af informationer gemt i kroppen.

Erindringer om ubehagelige eller uafsluttede situationer fra tidligere i livet, kan præge vores måde at opfatte os selv og hvordan vi møder andre. Men også oprindelige kvaliteter som livsglæde, spontanitet og kreativitet kan ligge ubenyttet og tilbageholdt i kroppens skjulte resurser. Gennem afklaring af gamle mønstre og reaktionsmåder, vil den terapeutiske massage give dig mulighed for selvforståelse samt bevidsthed om hvem du er, dybest inde.

I behandling indgår terapeutisk berøring, massage, tryk, kropsøvelser og terapeutisk samtale.

Terapeutisk massage er også et velegnet værktøj til at bearbejde mere akutte kriser som angst og chok, personlig udvikling, selvforståelse, samhørighed, grounding, kropsbevidsthed og forløsning.

Terapeutisk massage er ren selvforkælelse for krop og sjæl, hvor du får ny energi og overskud.

Prøv også en Cupping-massage. En helt vidunderlig, nærmest magisk, massageform, der på kun 10 minutter klarer hvad en massage opnår på en time. Har du spændinger i skuldrene, søvnproblemer, eller en række andre lidelser, så kom ind og hør om det kan hjælpe dig. Det kan det i langt de fleste tilfælde. Læs gerne http://www.paleopower.dk/2018/05/29/sugemaerker-er-det-nye-sort-i-aar-skal-vi-gaa-til-cupping-for-at-faa-det-bedre/

TSUBOKIfodmassage er den nyeste behandlingsform i klinikken. I efteråret 2022 tog jeg et diplomkursus i den japanske massageform, og så vidt jeg ved, er jeg den eneste i Danmark der udfører denne behandling.

Fodmassage virker på mange niveauer: fødderne er selve fundamentet for vores fysiske væsen – hvis vi har problemer i fødderne, så er der er bundet til at være konsekvenser i holdningen og strukturen af
rygsøjlen og hele kroppen.
• Ifølge principperne for zoneterapi er hele kroppen kortlagt på fødderne. Heraf følger, at ved at massere helheden af fødderne påvirker vi hele kroppen. (Men Tsuboki er ikke zoneterapi).

• I henhold til principperne for akupressur, ved at massere akupressurpunkter og meridianer i fødderne, vi kan have vidtrækkende virkninger på personens generelle helbred – ikke kun fysisk, men også mentalt og følelsesmæssigt.

Fødderne er let tilgængelige, så de kan masseres næsten hvor som helst. Modtageren behøver ikke engang at klæde sig af, kun smide strømperne og lægge sig tilrette og nye en times kærlig behandling.

Infrarød behandling.

Den kan bekæmpe smerter, stress, betændelse, stivhed i kroppen og få styr på blodtryk og kalorier – alt sammen mens du slapper fuldstændigt af. Den infrarøde sauna kan bruges som supplement til vægttab og som hjælp til at afgifte kroppen for affaldsstoffer. Smerter kan foretage sig, sår og andre skader kan hele hurtigere. Infrarød sauna er en behandlingsform, der kan have en positiv effekt på en lang række både fysiske og psykiske skavanker. Panelerne i saunaen udsender elektromagnetiske bølger og stråler, der skaber vibrationer og dybdevarme i din krop og gør det lettere for kroppen at udskille giftstoffer. Bølgerne er – modsat de stråler, du udsætter din krop for i et solarium – harmløse, og forårsager ingen skader på din hud. Saunaen er – modsat den traditionelle sauna – hverken fugtig eller varm. Derfor er den et oplagt alternativ for dig, der ikke bryder dig om de sædvanlige høje temperaturer. Den behagelige dybdegående virkning af infrarød gør, at du sveder ved relativt lave temperaturer.

Temperaturen er typisk ml 45-65 grader.
Brugen af infrarød sauna kan have en positiv effekt på:
• Højt blodtryk
• Smerter
• Afgiftning af tungmetaller
• Udrensning
• Manglende energi
• Dårlig blodcirkulation
• Højt kolesteroltal
• Stress
• Betændelse i kroppen
• Stive led
• Fibromyalgi
• Slid- og ledegigt
• Sclerose*
• Hudproblemer
• Sårheling
• Forbrænding og vægttab
*Snak med din læge, inden du beslutter dig for at få en infrarød sauna behandling.
En behandling i infrarød sauna tager typisk 20-40 minutter pr. behandling.

Parbehandling

Den helt store behandligskombination for to personer, par, veninder, mor/datter, far/søn eller venner.
To personer behandles i samme rum (hver sin behandling, på hver sin briks).
Der kan vælges mellem massage, hot stone, akupunktur, infrarød sauna, cupping og aromaterapi.
Der hygges undervejs og det er bestemt tilladt at snakke med hinanden. Det handler om hygge, nydelse og wellness og velvære. En afsluttende tur i spabad kan tilkøbes.
I mellem behandlingerne vil der være koldt vand og lidt snacks til rådighed.

Jeg er uddannet fra Terapeutisk Institut, Viborg. Terapeutisk massør er en toårig uddannelse i massageteknikker og praktisk øvelse, og har forskellige efteruddannelseskurser, samt har gået på UCsyds fysioterapeutuddannelse 2019-21

Tjek hvilke nye diplomer der er kommet til, næste gang du kommer.