Kostvejledning

Som kostvejleder, urteterapaut og biopat arbejder jeg med et holistisk syn på sundhed og sygdom. Dvs. at jeg ser på hele kroppen, og hele dit liv, for at kunne behandle dig bedst muligt.

Er du så sund som du kan blive?

 • Føler du dig ikke rigtigt rask?
 • Føler du dig hele tiden træt?
 • Føler du dig syg, men lægen kan ikke rigtig finde noget du fejler?
 • Har du taget på, uden at du spiser anderledes end du plejer?
 • Er der ubalance i dit hormonsystem?
 • Virker din hjerne ikke som den har gjort – såkaldt Brain fog?
 • Fanger du ALLE vira i omløb?
 • Har du ofte ondt i maven?
 • Har du ondt i dine led?
 • Er du ofte forstoppet eller har diarré?
 • Lider du af allergier, hovedpine, eksem eller astma?

 

Så kan jeg hjælpe dig!

Som kostvejleder, urteterapaut og biopat arbejder jeg med et holistisk syn på sundhed og sygdom. Dvs. at jeg ser på hele kroppen, og hele dit liv, for at kunne behandle dig bedst muligt. Jeg ser ikke kun på den nuværende tilstand/sygdom, men på helheden. Fx tidligere operationer/børnesygdomme, hvilke belastende faktorer du har pt., som fx natarbejde/stress.

Jeg vil ud fra alle disse faktorer, udarbejde en plan, der indeholder kostvejledning, vitamin- og mineralplan, motionsforslag og andre gavnlige råd.

Biopati & Naturopati er en kombination af ældgamle kinesiske metoder, amerikansk biologisk medicin, tysk immunterapi, akupunktur, irisanalyse og kropsbehandlinger som fx massage eller zoneterapi.

Det bedste fra nutiden og fortiden kombineret.

Endvidere kan jeg hjælpe dig med at få foretaget gen-tests eller afføringstest, der tester hvilke bakterier du render rundt med, om de er med til at gøre at du tager unødigt på fx.

Når de belastende faktorer er større end kroppens evne til at regulere, kan der opstå ubalancer og/eller sygdomme. Man kan i alle faser reversere sygdommens forløb, men det bliver sværere som man bevæger sig op gennem stadierne. Men ikke umuligt, så fordi man er i fase 6, skal man ikke give op. Der skal i alle faser sættes ind med helsebringende kost, de rigtige vitaminer, mineraler og urter, men jo længere man kommer op, kan behandlingen kræve yderligere, fx homøopati.

 

De 7 faser:

 1. Balance. Den sunde krop. Fravær af sygdom. Bakteriefloraen på slimhinderne er i balance eller symbiose. Kroppen vil normalt afvise smitte, og alle organer fungerer optimalt. Man har overskud til at mærke efter i sin krop, får sovet nok, og spiser sundt og har et lyst sind.
 2. Alarmfasen. Hvis der er for mange belastende faktorer (stress, forkerte fødevarer, sprøjtemidler, osv), sætter det autonome nervesystem kroppen i beredskab. Det kan give lettere forbigående symptomer som koncentrationsbesvær, træthed, diarré, hovdpine, søvnløshed osv. Hvis belastningerne ophører, vil symptomerne forsvinde, og kroppen vende tilbage til den sunde fase.
 3. Akut dysbiose. Irritation/sarthed i slimhinder fordi microfloraen er kommet ud af balance. Akutte betændelsesreaktioner. Øget slimproduktion og overbelastning. Let modtagelig for smitte udefra, vira. Her ses alle former for akutte infektioner (forkølelse, influenza, betændelse i hals, blære, lunger). Her er det vigtigt at lytte til kroppen og få slappet af, så kroppen kan komme i gang med selvrensningsprocessen, og kroppen signalerer ved øget afsondring af sved, slim, vandladning, diarré, evt. feber, stor tørst, smerter, manglende appetit, øget trang til at sove. Understøt immunforsvaret og slap af. Når man hjælper kroppen med at komme tilbage til sunde slimhinder, vil kroppen normalt udvikle en form for immunitet og symbiosen opretholdes hvis du plejer dig selv under sygdomsforløbet. Hvis antibiotika er uundgåeligt i denne fase, så sørg for mælkesyrebakterier/probiotika.
 4. Kronisk dysbiose. Hvis signalerne fra den akutte dysbiose undertrykkes, og man ikke lytter til kroppen, kan kroppen i nogle tilfælde indkapsle infektionen i et såkaldt betændelsesfokus, fx i mellemøre, underliv, bihuler, hals, mandler, tarmsystem, nyre, blære, galdeblære. Microfloraen på hud og slimhinder er i ubalance eller kronisk dysbiose. Dette kan være lokalt men ofte vil microfloraen i tarmen også være ude af balance. Der optræder gentagne infektioner, humørsvingninger, eksem, træthed og fordøjelsesproblemer. Kroppen vil komme i en udmattelsesfase der går udover immunforsvaret og vores psyke. Det er vigtigt at håndtere afgiftningen via tarmen, ellers opstår der selvforgiftning. Mange moderne mennesker vælger at overhøre signalerne, som både kan være fysiske og psykiske og problemerne kan blive særdeles kroniske. Mismod, træthed problemer med overskud til familie, ægteskab, arbejde kan let opstå. Det er i denne fase vi ser migræne, fordøjelses problemer, ledsmerter, koncentrationsbesvær, træthed, irritation, humørsvingninger og andre symptomer, som det kan være svært at sætte en medicinsk diagnose på. Denne fase kan føre enten den ene eller den anden vej! Sætter vi ikke ”all in” med kost, motion, eliminering af giftstoffer fra både luft og mad, fører det videre til de meget alvorligere faser (som om man ikke allerede har det slemt nok!)!Autoimmune sygdomme, mange af gigtformerne, kroniske tarmsygdomme hører til i denne fase.
 1. Allergi. Den kroniske dysbiose og etablering af betændelsefoki der fører til ned-brydning af slimhinderne, får kroppen til at reagere på fremmede stoffer, som den normalt ville kunne bekæmpe. Det kan være harmløse stoffer som dyrehår, pollen stød, skimmelsvamp m.v. Sporer herfra tænger gennem slimhinderne til bindevævet og kan give histaminreaktioner, som allergi, astma og høfeber. Når tarmfloraen er i ubalance, kan der opstå leaky gut og fødeemner der burde komme ud med afføringen, kan optages gennem tarmvæggen. Det kan resultere i allergier overfor fx mejeriprodukter, hvede, æg, nødder, tomater m.v. og give symptomer som diarré, oppustethed, hjertebanken, eksem, hovedpine eller humørsvingninger. Kontakteksem (fx nikkel) optræder også her. Der kan være straksreaktioner, eller det kan komme som diffuse reaktioner timer eller dage efter. Til forskel på ”rigtig allergi” er intolerance svær at påvise med blodprøver og priktests. Hvis immunforsvaret får hjælp til at genskabe den sunde mikroflora, kan slimhinderne genoprettes, og kroppen kan vende tilbage til den sunde fase.
 2. Depotfase. Gøres der ikke det rigtige i allergifasen, belastes kroppen med toksiner, og vævet kan blive stift, fx åreforkalkning, fibromyalgi, gigt, lupus, sklerose og diabetes hører til i denne fase. Alle kroppens styresystemer belastes: Nervesystemet, hormonsystemet og vores immunsystem. Depotdannelse kan medføre slaphed i fx tyktarm, hjerte, lunger og livmoder, give kredsløbslidelser. Se på de pågældende meridianer. Om vi kan hjælpe en klient tilbage til en sundere fase herfra, afhænger af alder, hvor mange år vedkommende har været syg og hvor grundigt klienten er villig til at gå til værks med at få foki udrenset fra bindevæv og slimhinder.
 3. Ukontrolleret cellevækst. Dannelse af tumorer og svulster. Kroppen forsøger stadig at holde de beskadigede celler koncentreret et sted. Ser man fx en akut infektion i denne fase, er det tegn på at immunsystemet stadig arbejder. Men personer der fx ikke har haft en influenza i årevis og har gennemlevet de foregående faser er hårdere ramt. Tarme, lever, urinveje og hud kan til en vis grad bortlede affaldsstoffer og kræftfremkaldende stoffer, men mangler vi antioxidanter, er er immunforsvaret ikke i stand til at destruere abnorme celler.

Det er forskelligt hvor længe vi opholder os is de forskellige faser. I de tidlige faser er symptomerne lette, og kan forsvinde igen. Vi kender alle til at være trætte, men mange lider af en konstant træthed, uanset hvor mange timer de sover. Det er en del af fase 1. Her er det dog lettest at få rettet op, hvis man sætter ind med rette kost. Gør man intet, så kommer man videre i fase 2, men lader man stå til, og ”løser” man problemerne med hormonsalver og det der er værre, bliver problemerne værre. Kroppen prøver at fortælle dig med den løbende næse, at du skal tage hånd om et problem, ikke blot smøre noget på.

Løser man den med at ligge på sofaen og spise slik, chips, drikke cola og drikke romtoddy, ja så fodrer man kroppen, med det der gør det hele værre, og nok bliver man efter ca. 14 dage frisk nok til at gå på arbejde, men kroppen har egentligt ikke fået det bedre, og det kan lede videre til de næste faser, svække organer og til sidst lukke systemet ned, og så er det vi ser symptomer som fx slidgigt, gigt, depression, demens og cancer. En vigtig ting at få med, er at se på om man har ondt af sig selv eller om man virkelig prøver at blive rask.

 

Find dig selv i et af stadierne. Eller bestil en tid, hvis ikke du er i stadie 1. eller 2. Sammen skal vi nok få dig i balance igen.

Translate »