Yogaretreat

Hjertevenligt yoga-retreat

En lille yoga”ferie”, der byder på en masse dejlig yogaundervisning, meditation, undervisning om hjertet, kost og coaching, så du vil rejse hjem som en “ny dig”.

Allerede tilbage i 2018 begyndte idéen om et yogaretreat at spire i mig, og så kom der lige et fysioterapeutstudie og en corona i vejen. Men i 2020 gik jeg sammen med de to andre instruktører og begyndte at forberede et yoga-retreat, som pga. corona har det været et helt år undervejs! Men nu har vi endelig fastsat en dato og håber selvfølgelig at landet er åbent til den tid!

Kosten, yogaen og naturen vil styrke dinkrop,  fordøjelse, nattesøvn samt indre ro, og din faglige viden om dit hjerte vil være øget.

Vi har sammensat et helt unikt program specielt for hjertepatienter. Det bliver nogle dejlige dage med styrkende yoga, opbyggende hjertevenlig kost, aftenmeditationer, guidet gåtur til havet, coaching og oplæg af Kardiolog Juliane Theilade, sociologistud. Annemette Grann og oplæg om kosten ved kostvejleder Stinne Berg. Der vil være masser af natur, ro og plads til at slappe af.

D. 7., 8. & 9. maj 2021

Foto: Jimmy L. Friis

På opholdet får du serveret den lækreste mad, der er korn-/glutenfri, økologisk og lokal. Desuden er den tilpasset A.I.P. (den autoimmune protokol, så hvis du lider af en autoimmun lidelse, vil du trygt kunne nyde maden uden at tænke over hvad du får serveret). Maden tilberedes udelukkende af frugt, grøntsager og fisk, ingen linser, bulgur, pasta eller andet fabriksforarbejdet. Og du vil føle dig energifyldt og mæt.

Alle kan deltage uanset erfaring med yoga, men hjertepatienter har fortrinsret. Andre kan deltage såfremt der er plads. Der er overnatningsmulighed for 8 personer (på dobbeltværelser + evt en opredning). Ønsker man at deltage og selv sørge for overnatning, er dette også muligt.

Det er vigtigt at I hviler jer i de indlagte pauser. Planlæg ikke andre aktiviteter på Fanø udover det der er planlagt til jer på kurset, da den megen yoga kræver at I også slapper meget af. Efter aftenyogaen anbefales det at I går til ro. Kroppen har brug for restitution og masser af søvn. Men der er også tid til at snakke og dele erfaringer med de andre deltagere.

Ønsker I at se mere af øen, er I velkomne til at blive et par dage bagefter, eller komme før.  Dette aftales individuelt med hotellet.

Du er velkommen til at tage en partner med. Også personer uden hjertesygdom vil have glæde af opholdet.

Dag 1 – Fredag

 • 10:00-11:00: Ankomst og værelsesindtjekning
 • 11:00-12:00: Velkomst og Loving-kindness-meditation
 • 13:00-14:00: Frokost
 • 15:00-16:30: “Hvad laver vi her og hvordan kommer vi videre” – plenum med Kardiolog, coach og sundhedsmissionær.
 • 16:30-17:00: Eftermiddagste m frugt. Oplæg ved Juliane Theilade.
 • 18:00-19:00: Aftensmad
 • 20:00-21:00: Aftenyoga

Dag 2 – Lørdag

 • 07:30-08:00: Urtete
 • 08:00-09:00: Yoga
 • 09:30-10:30: Morgenmad
 • 10:30-13:00: Oplæg v/ coach “Håndter din livsverden”
 • 13:00-14:00: Frokost
 • 15:00-17:00: Eftermiddagste m rawkage og et lille oplæg om sund kost.
 • 18:00-19:00: Aftensmad
 • 20:00-21:00: Aftenyoga

Dag 3

 • 07:30-08:00: Urtete
 • 08:00-09:00: Morgenyoga
 • 9:00-10:00: Morgenmad
 • 10:00-12:00: “Vinterbadning” med Juiana eller gåtur i naturen med Stinne
 • 12:00-13:00: Frokost
 • 13:00-14:00: Spørgetime med Kardiolog, Coach og Sundhedsmissionær med eftermiddagste og rawkage, og afsuttende Loving-Kindness-afsked.
 • 14:00-15:00: Afrejse

Tiderne er cirkatider! Har vi behov for længere tid til et af punkterne, så tager vi den tid det tager!

Dine Instruktører:

Juliane Thielade er Kardiolog og forsker, ivrig yogadyrker og Stand Up Paddle-surfer.

Annemette Grann har i en årrække drevet selvstændig virksomhed som Life coach og studerer Sociologi på Syddansk Universitet.

Stinne Berg er Sundhedsmissionær og har siden 2013 drevet egen klinik “Sundhedsmissionen” på Fanø, hvor der tilbydes kostvejledning, massage samt træning.Stinne Berg har dyrket yoga siden hun blev gravid i 1995, og hun har undervist yoga siden 2013 både i sin egen virksomhed , på Esbjerg Ungdomsskole og på Ollerup Idtræshøjskole, og er certificeret KAY-yogainstruktør samt meditations- og kundaliniyogalærer fra Center of Exellence, og har i vinteren 2020-21 taget 200 timers yogalæreruddannelse (det var jo nok på tide efter 8 år som yogalærer, thihi).

Kundaliniyogalærer Stinne Berg
Opholdet:

Det smukke gamle badehotel Kromanns Fiskerestaurant lægger lokaler til både yoga, overnatning og spisning, og ligger midt på verdens korteste gågade i idylliske Sønderho, 5 min fra Vadehavet og smukke klitter. Overnatningen er på 1. sal og hotellet er ikke egnet til kørestole.

Prisen pr. pers. er 3800,- for alle 3 dage.

Prisen inkluderer kost og logi, yogaundervisning. foredrag og udflugter, samt bøgerne URteKost og PaleoPower, og din egen lækre kork-yogamåtte, som du må tage med hjem bagefter. Du behøver ingen lommepenge, men søger selv for transport til/fra Fanø. Lad blot bilen stå i Esbjerg og tag færgen for ca. 40kr og tag bussen til Sønderho.

Pris uden overnatning:  3200kr hvis du bor på Fanø.

Afbestillingsregler: Som udgangspunkt tilbagebetales beløbet kun såfremt kurset ikke gennemføres.

Stinnes strandyoga sommeren 2018 med 144 deltagere fra 4 lande.

Kost, mindfulness, yoga og meditation er vigtige elementer i forbindelse med selvhelbredelse, hvorfor vi på retreatet integrerer alle dele. Vi vil dels arbejde med at mere mobilitet og bevægelse ind i dagligdagen, dels vil vi anvende specifikke meditations-former, som arbejder direkte på hjertet: Bl.a. loving kindness og mantraer. Hertil kommer et healings-mæssigt og energetisk aspekt. Vi vil anvende specifikke meditationer, som adresserer energi- og chakra-systemet; og som derved er med til at løsne blokeringer omkring hjertet. Øvelserne er simple, og kræver absolut ingen forudgående erfaringer. Vi bruger dels øvelserne til at træne den empatiske indstilling over for et andet menneske, men mest sig selv, dels til at løsne ting i energi-systemet, så større afspænding og healing kan finde sted. De liggende afspændinger kommer til at fungere som kroppens, sindets og hjertets suk, i hengivelse mod hvile, restitution og dybdeafspænding.Du må forvente at opleve en del følelser , og forløsning af samme, i løbet af weekenden, så det er forventeligt at du er emotionelt træt når du kommer hjem.

Tilmelding:

Send en mail til info@sundhedsmissionen.dk hvis du har allergier eller andet vi skal vide inden kurset.

Book her: Hjerte-yoga-retreat – Terapeut Booking (easypractice.net)